Bitka za zvijezde

Kad me život iznevjeri, nadam se da će bar biti toliko učtiv pa se ispričati. Eventualno ponuditi se ispraviti pogrješku, kompenzirati štetu koju mi je nanio (iako se meni važne stvari ne mogu kompenzirati) ili mi bar poslati nekoga tko će me svojim osmijehom tjerati da ustanem i krenem dalje.
Na to bi sad moj dobri, pokojni Dida (zaslužio je veliko slovo) rekao: “Sine, nada je super stvar, ali nikad nije pomogla pijetlu da snese jaje”. I to je ono što je bilo dovoljno da nabacim najblistaviji osmijeh i krenem u rovovsku bitku. Dide više nema, osmjesi su sve rijeđi, bitke su brojnije, sa sve više žrtava, mučne i duge. Izmore tijelo, osiromaše dušu pa se klone, preda i izgubi prije nego bi trebalo. Ostane se puno puta ležati ranjeno u blatu bojišnice, ali rane se zavidaju, blato spere i tijelo odmori za sljedeću bitku. Ta, što je jedna bitka!? Rat je bitno dobiti, kažu. No što kad bitka odlučuje rat i strah je tako jak da te paralizira? Je li dovoljno vizualizirati slavoluk pobjede ili treba više? Vidjet ćemo. Ako i ne prođem kroz slavoluk…zvijezda će uvijek biti, zar ne?

Volim te

 

Jedna misao o “Bitka za zvijezde

  1. Predivno napisano, a doista kad je teško, dobro je imati neki stup i za njega se uhvatiti, bar da ti da nadu i podršku za dalje.

    Liked by 1 person

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close